Tegel eruit, plant erin

Na de start in de wijk Vrijenban is de Binnenstad op zaterdag 10 juli aan de beurt voor het ‘NK-Tegelwippen’. De actie is van 10-14 uur en alle bewoners van de Binnenstad met een tuin kunnen meedoen.

Hoe werkt het?

Verwijder één of meerdere tegels uit je tuin. Vergeet niet eerst een foto van de oude situatie te maken.

Lever de tegel(s) in bij de container op de Raam. Hier staat ook een kraam van de Papaver/Klimaatmaat waar men zich nog in kan schrijven en waar vouchers te verkrijgen zijn. In ruil voor een tegel ontvang je een voucher voor een gratis plantje ter waarde van € 2,50 tot maximaal €25,- voor 10 tegels. Uiteraard mag je wel meer dan 10 tegels gratis afvoeren als je hiervoor groen terug plant.

Met de voucher kunnen gratis plantjes worden uitgezocht bij Groenrijk ’t Haantje. Ook wordt nog bekeken of het mogelijk is om de plantjes ter plekke aan te bieden bij het inleveren van de tegels. Zorg zelf voor voldoende tuinaarde of potgrond. Maak een foto van de nieuwe situatie en stuur de foto van de voor- en na-situatie naar contact@klimaatmaatdelft.nl

Je kunt ook een geveltuin aanleggen. Denk er dan wel aan dat in de binnenstad voor het aanleggen van een geveltuin altijd toestemming nodig is van de gemeente. Bovendien moet de geveltuin aan veel voorwaarden voldoen (kijk voor meer informatie op de website van de gemeente, lees hier).

Schrijf je in voor deze actie en geef op het inschrijfformulier aan hoeveel tegels je gaat verwijderen. Het inschrijfformulier vind je hier. Als je hulp nodig hebt bij het verwijderen en/of afvoeren van je tegels of je hebt gereedschap (zoals een kruiwagen, spade of i.d.) nodig, dan kun je dat ook op het inschrijfformulier aangeven.

geplaatst op
04 juli 2021