Meer groen in de stad

Een groene omgeving: wie wil dat niet?
Nu het warmer wordt in de stad wordt groen steeds belangrijker. Meer groen zorgt (vooral in de zomer) voor lagere temperaturen. Veel mensen denken dat het veel tijd kost om je omgeving een stukje groener te maken. Maar dat valt reuze mee.

In het kader van duurzaamheid, meer biodiversiteit en een prettigere leefomgeving is vanuit GroenLinks enige tijd geleden het idee ontstaan om met bewoners in gesprek te gaan. Hiervoor zijn drie digitale sessies georganiseerd, waarbij gevraagd werd mee te denken over vergroening van de stad. Al snel ontstonden allerlei plannen. Willeke van de Groep heeft deze ideeën in drie categorieën ingedeeld van klein naar groot: straat, wijk en stad.
Alle ideeën zijn gebundeld in het boekje ‘Dertig groenideeën voor Delft’. Dit boekje is digitaal aangeboden aan alle belangenverenigingen; BBN was gevraagd dit live in ontvangst te nemen.

aanbieding boekje

Voor wie nieuwsgierig is of wil kijken of er iets bij zit voor zijn of haar straat: het boekje is te bekijken of te downloaden op www.papaverdelft.nl. Typ bij ‘zoeken’ het volgende in: ‘Dertig groenideeën voor Delft’, dan kom je hier.

geplaatst op
22 juni 2021