Lampionnenoptocht 2023: griezelen met snoep

De lampionnenoptocht op 4 november van dit jaar had wel een heel apart karakter: maar liefst 10 kinderen deden mee aan de organisatie van dit gebeuren.

En bij de voorafgaande vergaderingen (natuurlijk met cola en chips) werd duidelijk dat het allemaal wat enger moest. En zo geschiedde: Charon voer met zijn schip over het Rietveld, om dolende zielen naar het dodenrijk te varen (gelukkig bleven de dappere kinderen ongedeerd, en kregen ze zelfs snoep toe!). In de Doelentuin kwamen de kinderen de heksen bij de kookpot weer tegen en stonden er mysterieuze wezens langs de route. In de donkere steeg (gelukkig stonden er wat jampotjes met lampjes) deden gemaskerde jongelieden ook al eng. Al met al best spannend, maar gelukkig waren er ouders bij en het vele snoep dat werd uitgedeeld langs de route maakte ook veel goed. De stoet werd aangevoerd door Tjeerd met zijn trompet. En op het eind was er warme chocomel. En het druilerige weer? Wel, daar hebben geesten en spoken geen last van: de regen gaat dwars door hun gedaante heen!
Een speciaal dank voor de kinderen die hielpen met de organisatie: ze hielpen vooraf met alles neer te zetten, maar ze waren er ook bij tijdens het opruimen!
En ze gaven aan dat ze het volgend jaar weer mee willen helpen, mooi toch?!

Hieronder een fotoimpressie.

Voorbereiding

tocht

geplaatst op
11 november 2023