Kinderspelen op de Raam 2023, een echte klapper

Dit jaar werden voor de 49e keer op Koningsdag de traditionele Kinderspelen op de Raam gehouden. Vanaf tien uur deden ruim 150 kinderen (hoofdzakelijk uit de buurt) van 1 tot en met 12 jaar mee aan het parcours met allerlei nostalgische spelletjes. Met een spelkaart in de hand gingen ze van hoefijzergooien via spijkermeppen naar blikgooien. Ook de Kop van Jut was zeer in trek.

Na de spelletjes voerden de kinderen onder regie van clown Frans de parachuteact op.


Prijsuitreiking
Tijdens act werden de punten geteld en daarna kon overgegaan worden tot de prijsuitreiking. Eerst maakte de voorzitter van de jury bekend wie de prijswinnaars van de kleurwedstrijd waren. De winnaars per leeftijdscategorie waren

t/m 6 jaar Josephine (5 jaar)
7 - 9 jaar Franka (9,5 jaar)
10 - 12 jaar   Nienke (12 jaar)

Alle winnaars kregen een T-shirt met daarop afgedrukt hun winnende kleurplaat. Hieronder reikt de voorzitter van de jury de prijs uit aan winnaar Nienke. Voor de foto’s van de hele prijsuitreiking en het juryrapport zie de bijlage.

De winnaars van de spelen waren:

 1 - 3 jaar 1e prijs Rein
  2e prijs Noë
  3prijs Lucas
  4 - 6 jaar 1e prijs Cato
  2e prijs Siebe
  3prijs Jelte
 7 - 9 jaar 1e prijs Roos
  2e prijs Tijmen
  3prijs Flint
 10 - 12 jaar   2e prijs Sonya
  3e prijs Jessy

... en de eerste prijs en dus ook de wisselbeker was voor Nienke Henken!

Ook het springkussen, de pannenkoeken, de popcorn en het ijsje vielen bij de kinderen in de smaak. Dankzij de vele vrijwilligers en de financiële bijdrage van winkeliersvereniging De Klis was het een zeer geslaagde ochtend.
Wilt u volgend jaar, de 50e keer!, meehelpen met organiseren, laat het dan weten aan vanbodegom@casema.nl

Lucas Tan, de 3e prijswinnaar in de leeftijdscategorie 1 – 3 jaar kan zijn medaille nog komen afhalen na een mailtje aan het hiervoor genoemde mailadres.

 

 

geplaatst op
05 mei 2023