Grote (vracht)wagens: de binnenstad is er niet voor gemaakt

Afhelopen week waren er drie incidenten in de binnenstad waarbij te grote voertuigen voor schade zorgden. En behoorlijke verkeersstremmingen.

Op het Rietveld kwam een vuilniswagen in de problemen. Ondanks geparkeerde auto’s besloot de chauffeur achteruit de straat in te rijden met de brede wagen. Een Amsterdammertje moest het ontgelden.

rvrv

rv

Later in de week kwam een wagen met prefab houten bouwelementen vast te zitten aan het begin van het Rietveld. Het lukte niet om vanaf de Verwersdijk de straat in de steken. De brug en een woning werden geraakt, en er moest een kraan aan te pas komen om de vrachtwagen uit zijn benarde positie te bevrijden.

rvrv

 rvrv

rv

rv

Vrijdag kwam een bus vast te zitten op de brug over de Oude Delft op de route van de Peperstraat naar de Binnenwatersloot, vernamen we uit een tweet van wethouder Harpe. Hier was de oorzaak een probleem met de hoogteregeling van de bus.

rv

Drie incidenten in een week: het wordt wat BBN betreft tijd voor beter beleid ten aanzien van grote wagens, dat ook gehandhaafd wordt.

 

 

 

 

 

 

geplaatst op
21 februari 2015

Reacties

Door paula fusco (niet gecontroleerd) op
Vorige week vrijdag stond een touringcar vast ter hoogte van de Jacob Gerritstraat; werd door de stadsbus achteruit de Nieuwe Langendijk op geduwd. Vandaag een 15 meter bus van Oad kon niet door de poller dus probleem draaien bij het Oosteinde wat veel tijd en ongemak op leverde. Ook komt er 4x in de week 's avonds firma Adriaan en zoon door de stad een grote trailer. Komt vis brengen voor de visbanken. De bevoorrading van de natuursuper komt ook elke avond en rijdt erg hard zitten te schudden in de stoel. Begrijp best dat er bevoorraad moet worden maar de Albert heyn doet dit met kleine bakwagentjes zo kan het ook. Touringcars zijn gevaarlijk voor de stad want die maken vaak een file op de Nieuwe Langendijk zodat de hulpdiensten er niet langs kunnen deze straat is een uitvalsweg voor hulpdiensen elke seconde telt.

Door Ids Thepass (niet gecontroleerd) op
Ik ben blij dat we door die grote wagens onze vuilnis opgehaald krijgen, oudere mensen de gelegenheid hebben om per bus de binnenstad te bezoeken en er mooie architectonische pareltjes in de binnenstad aan de woningvoorraad worden toegevoegd. Het is natuurlijk zuur als iets beschadigd raakt, maar ik lees alleen lichte, tijdelijke en eenvoudig repareerbare schade. Dus wat mij betreft zou dit artikel beter herschreven kunnen worden naar een artikel waarin we aangeven hoe prettig het is dat we met mobiliteit goede initiatieven tot stand kunnen laten komen, waarmee de binnenstad wordt verfraaid en economisch wordt versterkt!