EnergyWinner avond

Op 15 februari zijn we met een groep bewoners zelf aan de slag gegaan met ons eigen energieverbruik, onder leiding van een expert van EnergyWinner.

Deze eenmalige avond aan de keukentafel bestond uit een spel op basis van het echte verbruik van de bewoners. Aan de hand van ons gas en elektraverbruik kon men goed van elkaar zien waar de besparing snel te regelen is en direct ervaringen uitwisselen. Grote en kleine ingrepen wisselden elkaar af en er was veel ruimte voor vragen en het delen van kennis en ervaringen. Zo bespraken we op basis van de laatste kennis en eigen ervaringen het vinden en instellen van timers op een keukenboiler (om zo energie te besparen op momenten dat hij toch niet in gebruik is), het vinden van warmte isolerende en reflecterende raambekleding  tot de experimentele opstelling voor aquathermie in kade- en damwanden.

Naar aanleiding van deze avond is er een app-groep aangemaakt met als doel om als buren kennis en ervaring op het gebied van energiebesparende maatregelen met elkaar uit te wisselen. Mocht je interesse hebben om je hierbij aan te sluiten, stuur dan een email naar info@binnenstadnoord.nl

Wie meer hulp en begeleiding van de experts wil, kan via https://www.energywinner.nl zelf een afspraak maken. Druk onderaan deze pagina op de knop: ‘Ja, ik wil aan de slag met besparen!’.

geplaatst op
11 juni 2023