Energiehulp voor mensen met een laag inkomen

Voor veel mensen is het moeilijk om de energierekening te betalen. De gemeente wil mensen met een laag inkomen helpen met het verlagen van het energiegebruik. De gratis Energiehulp van 015 Duurzaam helpt u hierbij. Voorwaarde is dat u een energietoeslag van de gemeente ontvangt.

De Energiehulp komt bij u thuis wanneer het u uitkomt. Tijdens het bezoek helpt de Energiehulp u om uw huis energiezuiniger te maken. Met gratis adviezen en met energiebesparende materialen. Zoals ledlampen, een waterbesparende douchekop of radiatorfolie. De Energiehulp brengt deze meteen voor u aan. Ook krijgt u tips om minder stroom en gas te gebruiken. Na het bezoek kunt u meteen energie besparen. Tijdens het bezoek kan de Energiehulp meten of uw koelkast, vriezer of ander apparaat verouderd is en te veel energie verbruikt. Als dat zo is, kan de Energiehulp u helpen om deze te vervangen door een energiezuiniger apparaat. De Energiehulp van 015Duurzaam kunt u aanvragen via de website van 015Duurzaam, klik hier

Zoals eerder gezegd is de Energiehulp alleen voor mensen met een laag inkomen. Wilt u in aanmerking komen voor Energiehulp, dan moet u eerst de energietoeslag bij de gemeente aanvragen, klik hier. Als u energietoeslag krijgt, heeft u ook recht op de gratis Energiehulp.

geplaatst op
18 februari 2023