Lampionnenoptocht 2018

Zaterdag 3 november vond de traditionele lampionnenoptocht plaats.

Met prachtig ingevulde kleurplaten werd de lampionnenoptocht aangekondigd. Op de dag zelf werden er langs de route waxinelichtjes neergezet, wat voor een mysterieuze sfeer zorgde. Verzamelen was zoals altijd bij het Rietveld theater. En de opkomst was heel groot! Wat wonen er toch veel kinderen in de Raam/Rietveldbuurt, denk je dan. Al waren er ook de nodige vriendjes en vriendinnetjes paraat.

De kinderen waren creatief beschilderd of verkleed en hadden hun ouders meegenomen, die ook soms creatief verkleed waren. Een willekeurige voorbijganger zal zich het apelazarus zijn geschrokken, en zich vertwijfeld hebben afgevraagd waar hij nu in beland was.

De feestelijke stoet ging rond, begeleid met vrolijke accordeonmuziek. Aan de inwendige mens werd gedacht: onderweg waren er versnaperingen, die werden aangeboden door diverse buurtbewoners. De route ging door de donkere Doelentuin en kwam uiteindelijk weer uit op het theaterplein. Daar stonden opnieuw versnaperingen klaar, klein en groot genoot ervan. Het was weer een mooi succes, organisatoren bedankt!

lampion

geplaatst op 05 november 2018